De Kameleon daagt je uit om te ontwikkelen.

Kinderyoga

10-05-2019
De laatste weken voor de meivakantie zijn tijdens de kinderyoga verschillende onderwerpen de revue gepasseerd. We begonnen met spinneryoga, waarin alles wat bij kinderyoga hoort aan bod kwam, zoals massage, houdingen, zintuigen prikkelen en meditatie.

Om de paar lessen ervaren we een deugd door middel van yoga. Deugden zijn de bouwstenen van ons karakter die we bij iedereen allemaal aanwezig zijn. Dit keer hebben we de deugd zorgzaamheid besproken:
Zorgzaamheid betekent goed zorgen voor iets of iemand. Je gaat zorgvuldig om met mensen en dieren, omdat zij kwetsbaar zijn en zorgzaamheid verdienen. Zorgzaamheid heeft te maken met liefde, geduld en respect. Met zorgzaamheid zorg je goed voor jezelf en voor anderen.

Ik begin de les met het voorlezen van de deugdenkaart. De kinderen mogen daar een zin uithalen die hen aanspreekt, en dat bespreken we dan met elkaar, waarna we dit verder ervaren in de les. Dit is een krachtige manier om kinderen meer over zichzelf te leren.Het afgelopen jaar heb ik met ontzettend veel plezier kinderyogales gegeven. Een van mijn eigen kinderen heeft op dit moment wat meer aandacht nodig, waardoor ik helaas besloten heb om even te stoppen met het geven van kinderyoga. De intentie is om na de zomervakantie de lessen weer op te pakken. Wellicht tot volgend schooljaar.

Namasté Eline
 

Contactgegevens

Schroeder van der Kolklaan 1

3734 VH Den Dolder

basisschool@kameleondendolder.nl

030 225 85 66