De Kameleon daagt je uit om te ontwikkelen.

de Bibliotheek Op SchoolMet de zomervakantie in zicht gaan we alvast vooruitkijken naar het nieuwe schooljaar 2017-2018. Bibliotheek Idea heeft veel dienstverlening en leuke activiteiten om meer lezen en leesplezier in de school te brengen. Want: Meer lezen is beter in taal!
 
Dit hebben we te bieden: 
 
VakantieBieb - Het zomercadeautje van de Bibliotheek
Deze zomer komt de Bibliotheek weer met een nieuwe editie van de VakantieBieb-app met leuke jeugd-e-books voor leerlingen van groep 3 t/m 8. De VakantieBieb is geopend vanaf 1 juni t/m 31 augustus. De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Vorig jaar zijn dankzij de VakantieBieb-app duizenden kinderen in de zomer blijven lezen. Een geweldige ontwikkeling, want door te blijven lezen tijdens de vakantie wordt een terugval van AVI-niveau tegen gegaan.
 
Kinderboekengids
In de Kinderboekengids van de CPNB vind je alles wat je voor het komende seizoen moet weten over acties waarmee je het lezen kunt stimuleren: de Kinderboekenweek, Nederland Leest Junior, De Nationale Voorleesdagen, de Nederlandse Kinderjury, De Nationale Voorleeswedstrijd en de Poëzieweek.
 
Er is een digitale versie van de Kinderboekengids te bekijken.
 
Nederland leest junior: thema Robotica
Nederland Leest - de campagne voor volwassenen heeft sinds vorig jaar ook een Junior-editie. Want kinderen willen natuurlijk ook meepraten over thema's van de toekomst. En dit jaar hebben we zeker te maken met de toekomst. Het thema is namelijk Robotica.
 
Heb je vragen, wensen of opmerkingen? Laat het ons weten! We denken graag met je mee.       
Samen met de bibliotheek wordt het een jaar vol leesplezier!
 

Contactgegevens

Schroeder van der Kolklaan 1

3734 VH Den Dolder

basisschool@kameleondendolder.nl

030 225 85 66